Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Nabeschouwing met Younes Namli | PEC Zwolle komt te laat tot scoren in Utrecht

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – PEC Zwolle heeft de zege op sc Heerenveen geen goed vervolg kunnen geven in Utrecht. Op bezoek bij de plaatselijke FC kijkt Zwolle halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan, een marge die niet meer gerepareerd kan worden ondanks een laat benutte strafschop van Mustafa Saymak (2-1). Dat de nederlaag niet groter uitvalt, is aan Diederik Boer te danken. ,,We zijn onze afspraken vandaag niet nagekomen. Die eerste helft past niet bij ons seizoen”, vindt Mustafa Saymak.

 

Zwolle, dat in dezelfde opstelling begon als midweeks tegen Heerenveen, begon nog wel redelijk in de eerste tien minuten. Dat veranderde daarna snel. Utrecht kwam in een kort tijdsbestek vier keer voor het Zwolse doel en scoorde twee keer. Eerst was het Gyrano Kerk die kon binnentikken na breedleggen van Sandor van de Streek. Een paar minuten later was het Zakaria Labyad, die een rebound kon binnentikken. Zwolle had het knap lastig, maar kreeg nog binnen het half uur een enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Ryan Thomas miste oog in oog met Utrecht-keeper David Jensen. ,,Dat was slecht van mij, die kans had ik gewoon moeten maken”, was de aanvoerder schuldbewust. ,,We hebben het in die eerste helft laten liggen.”

Beter was het eerste kwartier na rust. Zwolle oogde agressiever en wilde het duel doen kantelen. Thomas schoot een bal over, terwijl een slim balletje op de diepgaande Younes Namli net geen kans opleverde. Daarna was het de thuisploeg weer die een fiks aantal kansen kreeg. Boer kon uitgroeien tot de beste man aan Zwolse zijde door inzetten te keren van Yassin Ayoub, Labyad en Ramon Leeuwin. Daardoor bleef het bij 2-0, ondanks een Zwols slotoffensief, met kansjes voor invaller Queensy Menig en Nicolas Freire. De benutte strafschop van Mustafa Saymak in blessuretijd kwam te laat. ,,Zuur, we hebben met AZ (beker), PSV en Utrecht drie lastige uitwedstrijden gehad. Maar het moet beter dan dit”, vond Thomas.

FC Utrecht – PEC Zwolle 2-1 (2-1)

Toeschouwers: 17.301
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaarten: Labyad, Strieder (FC Utrecht), Marinus, Namli (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Leeuwin, Janssen, Van der Maarel, Strieder, Ayoub, Van de Streek, Klich (74. Troupée), Labyad (85. Görtler), Kerk

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Friere, Dekker (80. Parzyszek), Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar (84. Ondaan), Marinus (63. Menig)

Scoreverloop:
17. Kerk 1-0
23. Labyad 2-0
90+3. Saymak pen. 2-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button