Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Matig PEC Zwolle verliest oefenduel van Cambuur

Zwolle – Vanwege het aanstaande interlandweekend speelde PEC Zwolle donderdagmiddag een oefenduel. In het MAC3PARK stadion was SC Cambuur de tegenstander. Om 14.00 floot scheidsrechter Martin van den Kerkhof voor het begin van deze wedstrijd.

Het zijn de Zwollenaren die al direct een grote mogelijkheid krijgen. Bart Schenkeveld onderschept een matige pass van oud-PEC Zwolle speler Delvechio Blackson in de tweede minuut, passt naar de vrijstaande Mustafa Saymak, maar hij heeft te veel tijd nodig. Hierdoor kan Harm Zeinstra zijn inzet gemakkelijk tegenhouden. Na negen minuten wordt Thanasis Karagounis op de rechtervleugel bereikt. De creatieve Griek probeert het met een schot van grote afstand, lijkt te scoren, maar ziet dat zijn inzet via de paal terug het veld in stuitert. De eerste grote kans voor SC Cambuur noteren we in de twaalfde minuut. Jerge Hoefdraad dribbelt eenvoudig door de Zwolse defensie heen. Hij trapt de bal richting het doel, alleen nipt naast de paal. Zodoende blijft de stand gelijk. Na een poging van de ingevallen Tyrone Conraad, die via de vingertoppen van Kevin Begois overgaat, krijgen de bezoekers opnieuw een grote kans. Xander Houtkoop komt na een één-tweetje vrij voor Begois te staan, maar de Belgische sluitpost houdt zijn doel wederom schoon. Na nog een schot van Queensy Menig, dat ruim naast het doel belandt, gaan beide elftallen met een 0-0 stand de rust in.

Na de thee worden Josef Kvída, Youness Mokhtar, Gustavo Hebling en Hachim Mastour binnen de lijnen gebracht. In de 51 e minuut krijgt PEC Zwolle een mogelijkheid. Een vrije trap komt via het hoofd van Kvída bij Mastour terecht, die zijn schot tergend langzaam over de zijlijn ziet rollen. SC Cambuur is in de tweede helft overduidelijk de betere ploeg. De Friezen zetten veel druk op de verdediging van PEC Zwolle en dit resulteert in de 64 e minuut in de 0-1. Martijn Barto wordt de diepte ingestuurd en verschalkt Begois vervolgens met een geplaatst schot in de verre hoek. Vijf minuten daarna krijgen de Blauwvingers een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een snel genomen vrije trap van Saymak, wordt door Menig rakelings naast het doel geschoven. Na 72 minuten is het dan wel raak voor de thuisploeg. Mokhtar geeft de bal vanaf de rechterflank voor het doel, waarna Mastour het leer simpel kan binnentikken: 1-1. Lang kunnen de Blauwvingers niet genieten van dit doelpunt, want twee minuten later komt SC Cambuur alweer op voorsprong. Een pass van Barto komt bij Hoefdraad terecht, die de bal hard tegen de touwen trapt: 1-2. PEC Zwolle krijgt via Menig nog één grote kans op de gelijkmaker. De vleugelaanvaller dribbelt in de 78 e minuut naar binnen, passeert zijn directe tegenstander, maar krult de bal tegen de boarding aan. Zodoende verliest het elftal van trainer/coach Ron Jans deze midweekse oefenwedstrijd van SC Cambuur.

PEC Zwolle – SC Cambuur  1 – 2  (0 – 0)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstellingen
PEC Zwolle : Begois, Schenkeveld, Sandler, Van de Pavert (’45. Kvída), Warmerdam, Holla (’45. Hebling), Brama (’45. Mokhtar), Saymak (’78. Evre), Karagounis (’78. Ehizibue), Menig en Achahbar (’45. Mastour).
SC Cambuur : Zeinstra, Steenvoorden (’45. Bosz), Van Deelen (’61. Djavan Anderson), Blackson, Peersman, E. Bakker (’78. Noureddine Boutzamar), D. Bakker (’85. Constansia), Hoefdraad, Houtkoop, Gouriye (’10. Conraad / ‘61. Sander van de Streek) en Barto.

Scoreverloop
’64. Barto 0-1
’72. Mastour 1-1
’74. Hoefdraad 1-2

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button