Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleSportTV KortVoorpagina

Video | Longboarden in de parkeergarage van het X-gebouw

Zwolle – De Zwolse longboardvereniging ‘Zwolv’ heeft zondag haar oprichting gevierd in de parkeergarageonder het X-gebouw van Hogeschool Windesheim. Zo’n 60 longboarders kwamen op het openingsfeestje af.

Een longboard is iets anders als een skateboard. Een longboard is langer als een skateboard en er kunnen makkelijker tricks mee gedaan worden.

De een gebruikt het als vervoersmiddel, de ander slide er mee van de berg af of doet er trucks mee.

Zwolv zet zich in om de sport longboarden laagdrempelig en uitdagend te houden. Iedereen longboard op zijn eigen manier. De een gebruikt het als vervoersmiddel, de ander slide er mee van de berg af of doet er trucks mee. Leeftijd speelt geen rol, jong en oud staat bij bij de vereniging op de plank.

Camerawerk: Rick Westerink Fotografie

Clinics, tourtochten

De vereniging organiseert verschillende activiteiten voor longboarders zoals clinics, tourtochten, Zwolle Rolle en het Boardfather Beuk Weekend.

De club over de nieuwe vereniging: “De vereniging is een basis waar we trots op zijn, maar we dromen graag verder. Meer clinics, een overdekte locatie en eigen materiaal zijn een van de pijlers voor de toekomst.”

Zwolle Rolle vaste wekelijkse skateavond

De vaste wekelijkse skate avond is Zwolle Rolle. Dit vind elke woensdagavond plaats, het hele jaar door. Op Facebook wordt een paar uur van tevoren vermeld waar wordt afgesproken.  In de zomer is dit meestal het Wezenlandenpark en in de winter het Lubeckplein achter het station. Zwolle Rolle is gratis en iedereen is welkom, ongeacht niveau of leeftijd.

Facebook Zwolv

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button