Nieuws uit ZwolleProgramma'sVideo NieuwsVoorpaginaWinter Zwolle

[Video] Lichtjeswandeling Engelse Werk was een groot succes

Zwolle – Het was zomaar een spontaan idee van Carlijn Hartlief uit Zwolle. In plaats van zelf met een lichtjeswandeling mee te lopen, in een andere plaats, vond ze het leuk om er zelf één te organiseren. En wel in Zwolle, in het Engelse Werk.

 

Een paar dagen geleden  verscheen er een berichtje over het spontane evenement op Facebook. Dinsdagavond, ‘derde kerstdag’, bracht het vervolgens een paar honderd mensen op de been. Vanaf zes uur werd er verzameld voor de Uitspanning het Engelse Werk. Ontelbaar veel mensen waren er, met lichtjes variërend van lampionstokjes, bouwlampen, mijnwerkerslichtjes tot prachtige lichtcreaties op takken. Rond half  zeven trokken ze als een magisch gekleurd lichtlint over de paadjes in het Engelse werk.

Henk Boshove kent het park erg goed en heeft geholpen met het uitzetten van de route. Zo’n 2,5 kilometer (45 minuten) was afdoende voor een leuke tocht over de gebaande wegen en de bospaadjes in het park. Paadjes die overigens vooraf door de bedenkers waren voorzien van honderen sfeerlichtjes langs de kant.

Na drie kwartier kwamen de eerste wandelaars, een mooie en bijzondere avond rijker, weer terug bij de uitspanning.

Carlijn Hartlief:

Lieve mensen, wat was het een feest om met jullie deze lichtjeswandeling te doen! En wat waren jullie met velen, van jong tot oud, en met zoveel prachtige lampjes. Als een sliert licht gingen jullie door het Engelse Werk. Wauw! Ontzettend bedankt voor zoveel warmte en licht, wie weet tot de volgende!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button