Carnaval 2017Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – Levende kanonskogel afgeschoten op Nieuwe Havenbrug Sassendonk

Zwolle – Na de intocht van Stadsprins Sebas de Eerste en Jeugdprinses Indy de Eerste moesten de hoogheden zich bewijzen op de Nieuwe Havenbrug tijdens de zogenaamde brugact.

Stadsprins Sebas I van Sassendonk, die ieder oudjaar Zwolle met vuurpijlen bestookt (eigenaar Vuurwerkbaron) moest het vandaag ontgelden als levende kanonskogel. Het feest begon al op station Zwolle waar de prins zich op de praalwagen van de Eileuvers moest hijssen. De carnavalswagen met de ooievaar (eileuver) die deze keer rijkelijk was voorzien van de nodige vuurwerkpotten.

Aangekomen op de Nieuwe Havenbrug moest de prins de proeve van bekwaamheid ondergaan. Deze stond, hoe kon het ook anders als je Bas heet, in het teken van Bassie en Adriaan. Prins Sebas I moest jongeleren en fietsen op een eenwieler. Toen dit niet echt soepeltjes ging zat er niks anders op dan afgeschoten worden als levende kanonskogel in de lucht. Groot was de schrik toen ‘Bas’ keihard op de straatklinkers van de Nieuwe Haven brug belandde. Ónder in plaats van op het vangnet! Gelukkig dook hij luttele seconden later toch nog op van onder het scherm. ‘Het feest kon beginnen’!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button