Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

VIDEO – Leerkrachten voerden actie; basisscholen en speciaal onderwijs dicht in Zwolle

Zwolle –  De schoolpleinen waren vandaag leeg. Op de dag van de leraar voerden in bijna heel Nederland leraren actie voor een beter salaris en het verminderen van de werkdruk. Ook in Zwolle waren nagenoeg alle basisscholen dicht. Ook bij de Speciaal Onderwijs scholen de Twijn de De Ambelt voerden ze actie.

De leerkrachten streden vandaag voor een eerlijk en rechtvaardig salaris voor leerkrachten in het Primaire Onderwijs dat vergelijkbaar is met dat van leerkrachten in het Voortgezet Onderwijs.

Ook wordt er meer gevraagd om meer geld voor het onderwijs om de werkdruk van de leerkrachten te verminderen. Bijvoorbeeld door kleinere klassen te maken, meer onderwijsondersteunend personeel aan te trekken, meer tijd vrij te maken om lessen voor te bereiden en leerkrachten administratief te ontlasten.

Salarissen en werkdruk Speciaal Onderwijs

Het salaris en de werkdruk speelt niet alleen in het Primair Onderwijs. Ook het Speciaal Voortgezet Onderwijs loopt erg tegen dit probleem aan. Pieter Greidanus , directeur van de Twijn, heeft moeite om vacatures in te vullen. Omdat het Speciaal Voortgezet Onderwijs onder dezelfde CAO als het basisonderwijs valt zijn de salarissen ook gelijk aan het basisonderwijs. De CAO voor docenten in het reguliere Voortgezet Onderwijs kent veel hogere salarisschalen. Hierdoor zijn de verschillen enorm.  En dat terwijl in het speciaal onderwijs de docent ook nog complexe zorgtaken heeft.

Opvang bij Zorg & Welzijn Thorbecke Scholengemeenschap

Doordat de scholen dicht waren moest door veel ouders een oplossing worden gezocht voor de opvang van de kinderen. Bij de Thorbecke Scholengemeenschap aan de Blaloweg hielpen ze hun eigen personeel uit de brand met een leuk initiatief. De studenten van de richting Zorg & Welzijn vingen de kinderen van de docenten van de school op. Een mooie praktijkoefenening om eens te kijken hoe het er in het echt aan toe gaat.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button