Nieuws uit ZwolleSportTV KortVideo NieuwsVolleybalVoorpagina

[VIDEO] Landstede Volleybal wint opnieuw nationale beker

Landstede Volleybal heeft zondagmiddag voor het tweede jaar op rij en voor de zesde keer in de geschiedenis de nationale beker gewonnen. De succesploeg van coach Redbad Strikwerda versloeg uitdager Abiant Lycurgus na een spannende wedstrijd met 3-1.

Het Landstede Sportcentrum in Zwolle was zondag nagenoeg vol waardoor er een prachtige bekerentourage ontstond. Voor eerste scheidsrechter Frans Lodérus was het een bijzondere wedstrijd. De arbiter, die afgelopen jaar nog de WK-finale floot, nam vandaag afscheid en werd na afloop van de finale door de Nevobo onderscheiden met een gouden bondsspeld met briljant (Lid van Verdienste).

Coach Redbad Strikwerda van Landstede Volleybal startte zondagmiddag met Frank Lubberts (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Wessel Blom en Tom van den Boogaard (passer/lopers), Steven Eertman en Dennis Borst (middenblokkeerders) en Frits van Gestel (libero).

Zijn collega Arjan Taaij liet het volgende zevental beginnen: Jeff Zornig (spelverdeler), Gino Naarden (diagonaal), Chris Voth en Steven Irvin (passer/lopers), Dennis van der Veen en Tim Smit (middenblokkeerders) en Just Dronkers (libero).

Zoals verwacht ging de stand in het begin van de wedstrijd lang gelijk op. Het was Tom van den Boogaard die met twee aces Landstede voor het eerst lucht verschafte (13-11). Abiant Lycurgus kwam door goed te blokkeren weer langszij (17-17) maar had in de eindfase van de set moeite om tot scoren te komen. Het was diagonaal Wouter ter Maat die op 24-22 vanachter de driemeterlijn hard het setpoint benutte.

In de tweede set waren de rollen exact omgedraaid. Tot 20-20 maakten beide ploegen nog aanspraak op de zege, maar het was Abiant Lycurgus dat het initiatief nam en als eerste naar de 25 punten uitliep. Dennis Borst serveerde de Groningers met een ace naar 21-20, en toen even later een middenaanval van Landstede volledig mislukte, was het definitieve gat geslagen (23-21). Gino Naarden had uiteindelijk de eer om het setpoint te benutten en 25-22 binnen te slaan.

In de derde set liep Landstede na een knappe serie uit van 20-18 naar 24-18. Gino Naarden werd goed afgestopt op linksvoor en de ploeg van Strikwerda liep uit naar een 2-1 voorsprong in sets toen Lycurgiaan Chris Voth fout serveerde (25-20).

Landstede kreeg het publiek in het begin van de vierde set op de banken toen Ter Maat na een prachtige rally 7-6 binnensloeg. Abiant Lycurgus had aanvankelijk moeite om aan te haken, maar nam door hard te werken uiteindelijk toch een 16-15 voorsprong. Landstede counterde snel en kwam dankzij een gewonnen drukduel van spelverdeler Frank Lubberts op 19-16.

Het was Chris Voth die ditmaal met zijn service wel succesvol was. De Canadees serveerde zijn team van een 21-19 achterstand naar een 23-21 voorsprong. Op 24-22 voor Abiant Lycurgus leek een vijfde set in het verschiet te liggen, maar niets was minder waar. Aanvoerder Dennis van der Veen serveerde fout voor Abiant Lycurgus, terwijl de ingekomen Willem Maarten Heins voor Landstede een ace serveerde (24-24). In de zeer spannende slotfase kregen beide teams kansen, maar uiteindelijk was het Wouter ter Maat die met een mooie klap zijn team de nationale beker bezorgde (29-27).

“Deze bekerwinst is prachtig, zeker omdat deze tot stand is gekomen met een compleet vernieuwd team”, vertelt de winnende coach Redbad Strikwerda na afloop. “We wonnen weliswaar in het begin van het seizoen al de Supercup, maar deze beker telt toch iets zwaarder. Dit is het bewijs dat hard trainen heel veel kan opleveren.”

Zijn collega Arjan Taaij baalde na afloop flink. “Dit is een gemiste kans, ik heb het gevoel dat we vandaag de beker hadden kunnen winnen”, aldus Taaij. “We hebben goed gespeeld, maar waren op de key moments net niet scherp genoeg.”

Abiant Lycurgus – Landstede Volleybal 1-3 (22-25, 25-22, 20-25, 27-29)

Video: met dank aan Sliedrecht Sport

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button