Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Kruip in de huid van een onderduiker, Duitse soldaat of het verzet in de Zwolse steegjes

Audio-opnames met instructies

Zwolle – Op 4 en 5 mei kan het publiek in de huid kruipen van een onderduiker, een Duitse soldaat of een lid van het verzet. In de straten van het Cele-kwartier in Zwolle vindt dan de cinematische ervaring ‘Oorverdovend’ plaats.

Je ervaart de dilemma’s en emoties van een verzetsstrijder, een Duitse soldaat of een onderduiker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Zwolle. Voor deze voorstelling krijg je een koptelefoon op en word je meegenomen in het verhaal door middel van audio-opnames met instructies en omgevingsgeluiden. Hierdoor verandert de openbare ruimte in het decor van een aantal scènes die zich afspelen in Zwolle tijdens de WOII.

De verhaallijnen zijn geconstrueerd op basis van materialen, beelden en verhalen, uit de archieven van het Historisch Centrum Overijssel. De indrukwekkende collectie heeft ons de mogelijkheid gegegeven om een voorstelling samen te stellen van ongeveer 25 minuten, waarin een reeks van gebeurtenissen ervaart, die ten tijde van de WOII hebben plaatsgevonden. Je doet dit door in de huid te kruipen van 1 van de hoofdrolspelers, die zijn gebaseerd op 2 of meerdere personen, die tijdens de WOII in Zwolle verbleven.

Voordat de voorstelling begint krijgt de deelnemer een e-mail met daarin de startlocatie. Op deze startlocatie krijgt hij of zij instructies voor de voorstelling van een crewlid.

Oorverdovend is een co-productie van Podgront, Rotslab, Stadkamer, Historisch Centrum Overijssel en Zwolse Theaters en wordt mogelijk gemaakt door Vfonds, Nationale Postcode Loterij, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Mensen die mee willen doen kunnen tickets kopen bij de Zwolse Theaters.

Gerelateerde artikelen

Back to top button