Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

[VIDEO] Kramer dompelt PEC Zwolle in slotseconde in rouw

In een krankzinnige slotfase heeft PEC Zwolle alsnog verloren van ADO Den Haag. Zwolle kwam knap terug tot 2-2 na een 2-0 achterstand. In de absolute slotseconde dompelde Michiel Kramer de ploeg van Ron Jans alsnog in rouw (3-2). ,,Dit is zo zuur”, baalde Mustafa Saymak.

Zwolle had in de eerste helft moeite met het creëren van mogelijkheden. Sheraldo Becker was in de beginfase dreigend, maar zijn inzet ging voorlangs. Niet lang daarna moest de aanvaller geblesseerd het veld verlaten. De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg. Michiel Kramer was twee keer gevaarlijk, maar dat leverde geen treffer op. Die Haagse treffer kwam vlak voor rust wel tot stand. Roland Alberg kreeg de bal na een kort genomen hoekschop voor zijn voeten en haalde uit. Via Wout Brama ging die bal vervolgens het doel in.

Direct na rust leek Zwolle wat beter in de wedstrijd te komen. Het was echter Eduardo die ADO op een 2-0 voorsprong zette. Zwolle besloot tot een offensief, wat resulteerde in een knappe inhaalrace. ,,Na de 2-0 dacht ik dat het over was”, vertelde Jans. Eerst schoot Ben Rienstra de aansluitingstreffer binnen. In de eerste minuut van de blessuretijd scoorde Mustafa Saymak met een fraaie pegel raak. In de absolute slotseconde dompelde Kramer de ploeg van Jans alsnog in rouw. ,,We hebben in het laatste half uur toch wel laten zien dat we willen strijden en kunnen voetballen. Het leek ook een punt op te leveren, maar helaas besliste Kramer anders”, analyseerde Jans.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2 (1-0).
Toeschouwers:  13.985
Scheidsrechter:  Kuipers
Gele kaarten:  Lukoki, Saymak, Van der Werff (PEC Zwolle)

ADO Den Haag:  Hansen, Zuiverloon, Derijck, Wormgoor, Meijers, Malon (84. Kanon), Kristensen, Alberg, Eduardo (77. Houtkoop), Kramer, Van Duinen

PEC Zwolle:  Hahn, Lam, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Brama (79. Moro), Lukoki, Drost, Becker (15. Saymak), Babalj (84. Ferfelis)

43. Alberg 1-0
60. Eduardo 2-0