Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Klimaatdag Zwolle Voorjaarseditie: inspiratie en innovatie voor een groenere toekomst

Zwolle – Zaterdag vond in Zwolle de voorjaarseditie van de Klimaatdag plaats, met als doel mensen te inspireren om actief bij te dragen aan klimaatverbetering. Adriaan Mosterman van team Klimaat Actief van de gemeente Zwolle zei: “Laten zien wat je allemaal kunt doen om de verandering van het klimaat tegen te gaan, dat is het doel van de Zwolse Klimaatdag.”

De dag was gevuld met activiteiten op locaties zoals de Nooterhof, waar bezoekers onder andere meer te weten konden komen over het voedselbos van Otto Veerman die bij het buurtschap Spoolde moet komen. Niet alleen een voedselbos van bomen en struiken waar je vruchten en noten kunt plukken maar zelfs een eetbaar landschap. “Het is belangrijk dat er een eetbaar landschap komt, omdat we het voedsel van heel dichtbij kunnen halen,” vertelde Veerman. “Je hebt geen vrachtwagens nodig, wij werken niet met grote machines, dus het heeft eigenlijk een hele grote positieve impact op het klimaat.”

Ellen van Oost, Klimaatburgemeester van Zwolle, uitte haar bezorgdheid over de klimaatcrisis en benadrukte de noodzaak van bewustwording en actie. “We zitten in een verkeerde cyclus en daar moeten we echt uit zien te komen,” waarschuwde Van Oost. Ze zette zich in voor initiatieven zoals Fietsen voor mijn Eten, dat mensen aanspoort lokaal voedsel per fiets te halen, wat niet alleen de CO2-uitstoot vermindert, maar ook bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Voor meer informatie over de klimaatinitiatieven in Zwolle, bezoek de website klimaatburgemeesterzwolle.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren