KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Zwaarbevochten maar verdiend punt voor PEC Zwolle in Nijmegen

Zwolle – Een kostbaar punt, dat is het resultaat dat PEC Zwolle overhoudt aan het bezoek aan N.E.C. in Nijmegen. De Zwollenaren komen op voorsprong via Thomas Lam, incasseren vlak na rust twee tegendoelpunten, maar herpakken zich dankzij een doelpunt van Ody Velanas: 2-2.

Prachtgoal van Lam

PEC Zwolle moest het in Nijmegen doen zonder de zieke Eliano Reijnders en de al langer geblesseerden. Desondanks kwam PEC prima voor de dag tegen de bekerfinalist. Sterker nog, in de tiende minuut namen de Zwollenaren brutaal de leiding. Younes Namli had op de rand van het strafschopgebied de bal en kon niet uithalen. Daarom besloot hij terug te leggen op Thomas Lam. Geen slechte keuze, want de verdediger schoot de bal verwoestend achter Jasper Cillessen: 0-1.

Schendelaar belangrijk

Ook in het restant van de eerste helft beten de mannen van Johnny Jansen van zich af. Soms wat te, vond het Nijmeegse publiek. Maar door het goede verdedigende spel kreeg PEC amper een kans tegen. Kodai Sano dwong Jasper Schendelaar tot een knappe redding, maar de bal ging via de keeper uiteindelijk net voorlangs. Uit de hoekschop daarna kopte voormalig Blauwvinger Philippe Sandler op doel, maar ook die poging keerde Schendelaar. Verder had PEC de betere kansen, met pogingen van onder meer Lennart Thy.

Beroerd uit de kleedkamer

Direct na rust was het wel raak voor N.E.C., Koki Ogawa kreeg de bal achter Schendelaar. Vlak daarna was het Ody Velanas met een uitstekende kans op de 1-2 na een schitterende steekpass van Namli, maar hij schoot de bal recht op keeper Cillessen af. Dat bleek extra zuur, want de thuisploeg kreeg in de tegenaanval een strafschop. En dat buitenkansje vanaf elf meter werd benut door Ogawa.

Ingestudeerd

Velanas was halverwege de tweede helft toch belangrijk, want hij schoot bij een vrije trap uit een goed ingestudeerde variant raak. Namli gaf een tikje breed, waarna de Nederlandse Griek fraai kon binnenschieten: 2-2. Het duel kabbelde daarna even, tot het laatste kwartier. Schendelaar moest twee keer handelend optreden na pogingen van Tjaronn Chery en Bram Nuytinck en ook de inzet van Robert González had hij een antwoord. Tot diep in de blessuretijd bleef het overleven voor PEC Zwolle, maar ook die werd met het nodige kunst- en vliegwerk overleefd.

Volgende week is de bekerfinale tussen Feyenoord en N.E.C., waardoor de competitie een weekje stilligt. Op zondag 28 april spelen we om 12:15 uur Overijssels onderonsje tegen Heracles Almelo.

N.E.C. Nijmegen – PEC Zwolle: 2-2 (0-1).

Toeschouwers: 12.540

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Hoedemakers, Sandler (N.E.C. Nijmegen), Velanas, Mac Nulty, Czyborra (PEC Zwolle)

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Cillessen, Pereira, Sandler, Hoedemakers (81. Sow), Chery, Hansen (64. Baas), Nuytinck, Ogawa, Sano, Verdonk, Proper (32. González)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (87. Czyborra), El Azzouzi (86. Van der Haar), Krastev, Velanas, Namli (87. Fontana), Thy, Van der Water (77. Vellios)