EconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[Video] Kerstdrukte bij postsorteercentrum Zwolle

De maand december is de drukste maand voor PostNL. Na de sinterklaascadeautjes die online werden besteld, en vervolgens door pakketbezorgers werden afgeleverd heeft het sorteercentrum nu te maken met de kerstdrukte. Postzakken vol met gekleurde enveloppen en kerstkaarten komen momenteel dag en nacht het sorteercentrum binnen. Ook voor de postbezorgers is de kerstperiode een tijd van hard werken om de kaarten nog voor de kerst bij de mensen in Zwolle af te leveren.

Miljoenen kerstkaarten

De kaart op de deurmat blijft populair om een kerstgroet over te brengen. Ondanks de huidige tijdsgeest van snelle contacten via digitale kanalen kiest men met kerst toch vooral voor een persoonlijke kaart per post. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders (die kerstkaarten versturen) 20 kerskaarten of meer verstuurt. 84% van de Nederlanders verstuurt dit jaar kerstkaarten en 82% van de ontvangers vindt een fysieke kerstkaart veel leuker en persoonlijker dan een digitale kerstkaart.

Decemberdrukte bij PostNL

De kerstdrukte bij PostNL loopt tot het einde van het jaar. PostNL streeft ernaar de kerstpost binnen drie werkdagen (72 uur) te bezorgen tussen 8 en 28 december. Dagelijks verwerkt PostNL bijna 10 miljoen poststukken en op de drukste dagen in december wordt dat bijna drie keer zoveel. Er zijn speciaal voor deze kerstdrukte 2.450 kartonnen brievenbussen geplaatst. Op 30 december na de laatste buslichting worden alle brievenbussen afgesloten. Op 2 januari worden deze voor 12.00 uur weer geopend.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee