112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Inzet politiehonden en politiepaarden tijdens oefening in uitgaansstraat Zwolle

Zwolle – De horecaeenheid van de Politie Zwolle trainde vandaag in de binnenstad van Zwolle. Politiemensen, eigenaren en medewerkers van horecagelegenheden oefenden gezamenlijk in De Voorstraat, de uitgaansstraat van Zwolle. Met Landstede studenten als figuranten werden verschillende situaties nagebootst.

De politie werkt in Zwolle al jaren goed samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als portiers hiervoor getraind. Maar het is al wel weer een tijdje geleden dat er samen werd getraind. Daarom werd en dinsdag geoefend. Ook aankomende dinsdag 10 april staat er een oefening op de planning.

In de ochtend speelde de oefening zich binnen af. Over en weer werd uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. In de middag werd de theorie in de praktijk uitgeprobeerd. En daarbij werd het nodige uit kast gehaald! Studenten van Landstede werden ingezet als figuranten en speelden lastige horecabezoekers. De politie rukte uit met bikes, honden en paarden en de portiers lieten ook van zich horen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button