Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – 16-jarige Anna nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland

Zwolle – Het is officieel: Anna Spijkervet (16) uit Wanneperveen is de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Op woensdag 25 april vond de officiële installatie plaats door Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Jeugddijkgraaf

De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur; de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Het doel is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen en de jeugd meer ‘waterbewust’ te maken. De groep jeugdbestuurders mocht zelf de landelijke jeugddijkgraaf uitkiezen. De functie is voor een jaar, daarna wordt er een nieuwe jeugddijkgraaf aangewezen.

“Jongeren waterbewust maken”

De vijfdejaars VWO-scholiere van Stad en Esch uit Meppel heeft veel zin in haar nieuwe functie: “Naast dat ik water heel leuk vind, ben ik me er ook van bewust dat water heel belangrijk is, maar tegelijkertijd gevaarlijk kan zijn. Tegen dat gevaar zijn we dankzij het waterschap goed beschermd. Zo goed zelfs dat veel Nederlanders zich niet eens bewust zijn van dit gevaar. En al helemaal niet dat er dagelijks zo veel wordt gedaan om ons land te beschermen. Dit is iets waarin ik verandering wil brengen. Door de veranderingen in het klimaat wordt water voor die generatie nóg essentiëler.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button