Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Hutten bouwen in Stadshagen

Door Chantal Kuipers: Zwolle –  Het getimmer is van verre al te horen. Af en toe vergezeld door een spatje regen. Gelukkig mag dit de pret niet drukken. De kinderen en vrijwilligers van Huttendorp Stadshagen hebben er zin. Dit jaar bestaat één van de grootste huttendorpen van Nederland vijftien jaar. Een goede reden om langs te gaan en te vragen waarom een eigen hut bouwen nog steeds een succes is.

Foto:© Peter Denekamp

300 kinderen

Traditioneel wordt de laatste week van de schoolvakantie afgesloten met het maken van een ‘eigen dorp’ in Stadshagen. Meer dan 300 kinderen komen om te bouwen, te spelen en tijd samen door te brengen. Naast hutten bouwen zijn er voldoende andere activiteiten te doen. Er wordt gevoetbald, gekletst of gespeeld op het grasveld. Mede dankzij de vele vrijwilligers die dit helpen te organiseren kunnen alle kinderen meedoen. Het is zelfs zo dat huttendorp Stadshagen geen maximum heeft aan het aantal kinderen dat welkom is. Mochten er te weinig vrijwilligers zijn dan worden er ouders ingeschakeld om een dag te komen helpen.

foto: ©Peter Denekamp

Huttendorpen Zwolle

Stadshagen mag dan wel één van de grootste huttendorpen in Nederland hebben. Er zijn in Zwolle nog veel meer plekken waar je naar hartenlust kunt timmeren, bouwen en spelen. Elke wijk heeft zijn eigen dorp inclusief bijbehorende thema’s. Westenholte, de dorpen Wijthmen en Windesheim, Aa- landen,  Kamperpoort en Zwolle-Zuid. Bijna overal kunnen kinderen hun vakantie afsluiten met een week timmer- of speelplezier.

Foto: ©Peter Denekamp

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button