Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Hessenpoort is bijentuin en bijvriendelijke bermen rijker

Zwolle – Vandaag is de bijentuin op Hessenpoort officieel geopend. Een delegatie van de Ondernemersvereniging Hessenpoort, de imker en wethouder Groenbeleid William Dogger vierden de ingebruikname met een passend broodje met honing.

Met de realisatie van de bijentuin en de bijvriendelijke bermen wordt bedrijventerrein de Hessenpoort nog groener en duurzamer.  Hessenpoort staat al bekend als uitstekend bereikbaar bedrijventerrein met een hoogwaardige inrichting en betrokken ondernemers. Met de uitvoering van deze en andere ideeën uit de agenda ‘Hessenpoort Natuurlijk’maken de  gemeente Zwolle en de Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH) het bedrijventerrein nog aantrekkelijker maken.

Bijentuin bij Wezoterrein

De bijentuin is aangelegd nabij het Wezoterrein. Vorig jaar zomer is de gemeente gestart met het anders inzaaien van bermen ter stimulering van de biodiversiteit. Toen waren al  meer dan 500 soorten planten en dieren aanwezig op Hessenpoort en de verwachting is dat dit mede als gevolg van de verduurzaming zal toenemen.

Visie ‘Hessenpoort Natuurlijk!’

De bijentuin en de bijvriendelijke bermen komt voort uit de in 2016 gepresenteerde visie ‘Hessenpoort Natuurlijk!’. Die is opgesteld door NL Greenlabel met medewerking van de OVH, Stichting Avifauna Zwolle, de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en diverse andere organisaties. Samen willen ze Hessenpoort duurzamer en groener maken en daarmee bijdragen aan een aantrekkelijke werkomgeving.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button