Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Kiest

Video – Henk Jan Meijer brengt de eerste stem uit bij studentenkroeg Vliegende Paard Zwolle

Zwolle – Om klokslag 12 uur ging het eerste stembureau van Nederland open.  Deze stond in het studentencafé het Vliegende Paard in de Zwolse Voorstraat.  Burgemeester Henk Jan Meijer bracht de eerste stem uit.

Het mobiele stembureau in het studentencafé was een initiatief van Buro Ruis, SOOZ, gemeente Zwolle, diverse politieke jongerenorganisaties en Het Vliegende paard.  De bedoeling van deze actie was om meer jongeren naar de stembus te krijgen.

 

Zwolle – Om 07.30 uur gaan in Zwolle de stemlokalen open voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de inlichtengenwet. De meeste blijven open tot 21.00 uur. Op het station kan al gestemd worden vanaf 6 uur 45.

Voorafgaand aan het stemmen waren er de hele avond vanaf  activiteiten plaatsvinden in het kader van de verkiezingen. Zo organiserden de verschillende politieke jongeren organisaties een debat en werd er een stemwijzerloket ingericht speciaal voor de zwevende kiezer. Rond half twaalf ging het publiek in gesprek  met burgemeester Henk Jan Meijer over de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button