Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Help Leger des Heils Zwolle aan een nieuwe soepbus

Zwolle – De soepbus van het Leger des Heils in Zwolle is dringend aan vervanging toe. Het is elke keer weer spannend of de bus wil starten. De kosten van een nieuwe bus, waarmee vier avonden per week dak- en thuisloze mensen worden voorzien van onder meer warme soep, koffie en broodjes, zijn aanzienlijk. Daarom start het Leger de Heils onder de noemer ‘Help Leger des Heils Zwolle aan een nieuwe soepbus’ een crowdfundingsactie.

Er is naar schatting minimaal 50.000 euro nodig om een nieuwe, elektrische bus te kunnen aanschaffen. De hoop is dat heel Zwolle bij de actie kan worden betrokken. “Hoe mooi zou het zijn als de nieuwe soepbus door de Zwolse samenleving wordt gedragen”, stelt regiodirecteur Claudia van Bruggen. Elke bijdrage is welkom.

De soepbus in Zwolle rijdt op maandag-, dinsdag-, vrijdag- en zondagavond een vaste route met vier ‘haltes’. Per avond maken zo’n vijftig personen dankbaar gebruik van het aangeboden eten en drinken. Er is ook ruimte voor een praatje en een luisterend oor. Zo leggen de vrijwilligers van het Leger des Heils contact met de mensen en, soms heel voorzichtig, kennis met hulpverlening. Dit om zwaardere zorg in een later stadium te voorkomen, preventief en outreachend. De soepbus is onderdeel van het veldwerk van het Leger des Heils.

Doneren

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button