EconomieNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Handelsmissie regio Zwolle aan Hanzedagen Bergen Noorwegen

Video: Wethouder Economie René de Heer uit Zwolle vertelt over de  handelsmissie tijdens de Internationale Handelsdagen in Bergen Noorwegen.


Zwolle – Afgelopen week zijn wethouder René de Heer en Burgemeester Henk Jan Meijer te gast geweest bij de Internationale Hanzedagen in Bergen, Noorwegen. Maar liefst 80 andere Europese Hanzesteden stuurden delegaties naar dit internationale evenement. Naast het toeristische karakter dat de Hanzedagen hebben is het ook een mooi moment om internationale handelscontacten te leggen. De Nederlandse Hanzesteden, waaronder Zwolle, Kampen en Elburg namen in totaal zo’n 50 ondernemers mee op deze speciale ‘handelsmissie’.

De internationale Hanzedagen vinden jaarlijks plaats in één van de Europese Hanzesteden. Ieder jaar ontvangt één van die steden  alle andere Hanzesteden om elkaar te ontmoeten, de steden onderling te promoten en om overleg te voeren. Hanzesteden zijn lid van het Hanzeverbond. Dit was van oorsprong een samenwerkingsorganisatie van Duitse steden rond de Oostzee en de Noordzee. Maar ook steden uit de Lage Landen (Nederland en België) en Denemarken, Noorwegen en Zweden behoorden tot het Hanzeverbond.

Zwolle heeft in het jaar 2000 de Hanzedagen georganiseerd. Kampen is volgend jaar de gaststad.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button