BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Groot onderhoud aan spoor Zwolle gestart

Zwolle – Zaterdagmorgen is het groot onderhoud gestart aan het spoor in Zwolle. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het station van 30 juni tot en met 15 juli buiten dienst. De treinvervoerders zetten bussen in om de passagiers te vervoeren.

KIJKTIP! Je kunt het werk aan het spoor goed bekijken vanaf de Blauwe Spoorbrug die loopt naast de Van Karnebeektunnel. Ingang vanaf de oude Hanzebadlocatie of aan de kant van Assendorp bij Pizzeria Laterna.

Wissels aanpassen: elke trein eigen baan

Prorail past de sporen en wissels aan aan de oostzijde van station Zwolle. Daarmee heeft straks elke trein uit en naar die richtingen zijn eigen baan (ook wel: corridor). Bij spoorknooppunt Utrecht leidde deze aanpak al tot veel betere punctualiteit van het treinverkeer, omdat de verschillende banen elkaar niet meer beïnvloeden, maar onafhankelijk van elkaar door kunnen rijden. Straks kunnen er daarom meer treinen tegelijk vertrekken en binnenkomen op het station.

Duizenden draden voor beveiliging vernieuwen

Ook beveiliging en bovenleiding passen we hier op aan. Het werk aan de beveiliging is van grote omvang. Op verschillende locaties verwijderen en vernieuwen we in totaal duizenden draden. Daarmee maken we het spoorknooppunt beter aan te sturen en passen we alles aan op de nieuwe situatie.

Perron voor verbinding Zwolle-Enschede

In het werk zit ook de aanleg van extra perroncapaciteit: perron 4 (bij spoor 8, 9, 10) bouwen we uit zodat na het werk de intercity van en naar Enschede kan rijden. Daarmee verbetert in een klap de verbinding Zwolle-Enschede. Vanaf 27 augustus rijdt de intercity door tot Zwolle (nu: Raalte).

Kijklocatie

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button