Nieuws uit ZwolleSport

Kayel Locke keert terug in Zwolle

Zwolle – Kayel Locke speelt aankomend seizoen weer voor Landstede Hammers. De 26-jarige Amerikaan was in 2019 onderdeel van het kampioensteam en keert nu terug in Zwolle.

Locke speelde eerder een half seizoen voor Landstede Hammers. In januari 2019 meldde hij zich in Zwolle, als vervanger van de vertrokken Franko House. Locke beleefde enkele fraaie maanden, waarin de club zich voor het eerst tot landskampioen kroonde. Na afloop van het seizoen vertrok Locke naar Maleisië, waar hij in de zomer opnieuw kampioen werd. Vervolgens speelde hij op de Filipijnen voor Rain or Shine Elasto Painters, waarna hij ook nog een jaar actief was voor FC Porto. Locke is onder andere inzetbaar als small forward.

Aart van der Horst, algemeen manager van Landstede Hammers, is uiteraard heel blij met de terugkeer van Locke. “Kayel heeft in de play-offs van 2019 laten zien dat hij een meerwaarde was voor het team en ook na zijn maanden in Zwolle heeft hij goed gepresteerd. Wij zijn hartstikke blij dat Kayel er nu voor heeft gekozen om terug te keren”, zegt Van der Horst, die met de komst van Locke de selectie rond heeft. “Met Kayel hebben we ervaring aan de groep toegevoegd en ook iemand die multifunctioneel inzetbaar is. Zo staat er een mooie groep spelers. Het wordt een bijzonder jaar, maar we kijken er enorm naar uit om weer te spelen!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button