EconomieNieuws uit ZwolleProgramma'sTV ZwolleVoorpagina

Video – Gewoon Appeltaart bezorgt haar oliebollen als proef met elektrische vrachtfiets #BusinessUpdate

Zwolle – Gewoon Appeltaart, gevestigd aan de Marslanden, is één van de eerste bedrijven in Zwolle die gebruik maakt van de probeeractie electrische vrachtfiets. De actie van De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek, is bedoeld om bedrijven die in de stad (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken vervoeren met een auto of busje, te laten overstappen op een electrische vrachtfiets. De taartenbakker aan de Marslanden wou het wel een keer uitproberen om de bestellingen voor oliebollen met de electrische vrachtfiets rond te brengen. De eerste oliebollen werden afgelopen vrijdag bezorgd bij het stadhuis. Wethouder Duurzaam Michiel van Willigen nam de zakken met oliebollen in ontvangst.

Gewoon Appeltaart bakt in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ambachtelijke appeltaarten. Met steun van diverse zorginstellingen probeert het bedrijf de afstand tot de Gewoon Appeltaart vindt het belangrijk om de talenten van haar bakkers te ontdekken en ze verder te laten ontwikkelen in het bedrijfsleven.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Emissievrij

In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

Probeeractie + aanbieding

De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit de regio Zwolle – Kampen, Stedendriehoek of Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. Ondernemers kunnen zich aanmelden via het online formulier op vrachtfietsactie.nl. De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle – Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s. De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren