Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Geslaagd open huis Nazorgcentrum Intermezzo op nieuwe locatie

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Intermezzo is een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, gevestigd in Zwolle. Het nazorgcentrum bestaat inmiddels acht jaar, en is in die jaren uit hun jasje gegroeid. “Wij zijn acht jaar geleden op het terrein van de Isala geopend door Els Borst.”, zo vertelt Intermezzo-manager Corine den Hollander. “Toen zijn we begonnen met zo’n vierhonderd bezoekers op jaarbasis. Vorig jaar, in het zevende jaar, zaten we op vierduizend bezoekers.”

Die groei maakte dat Intermezzo op zoek ging naar een nieuwe locatie, met twee voorkeuren: op loopafstand van de Isala Klinieken, en dichtbij de natuur. De nieuwe locatie, aan de Dokter van Thienenweg 1A combineert die twee wensen: “Dit is hét pand wat niet mooier had gekund, echt geweldig!”, aldus Den Hollander.

Zaterdag werd er een open dag op de nieuwe locatie georganiseerd. Een dag die veel bezoekers trok, en waarbij de medewerkers van Intermezzo vol trots alle nieuwe ruimtes lieten zien. In het splinternieuwe gebouw is er onder meer een yogaruimte, veel ruimte voor het werken aan kunst en ook is er een keuken die erop gericht is om mensen te begeleiden in het weer terugkrijgen van hun smaak. Daarnaast zijn er een aantal gespreksruimtes en is er een ruimte voorlichtingsruimtes.

Tijdens deze open dag werd er goed voor de gasten gezorgd. Er was een ijscokar, en er waren allerlei lekkere hapjes. Opvallend waren ook de ‘Wattendames’, die er waren om de bezoekers letterlijk ‘in de watten’ te leggen. Dat leverde soms bijzondere ervaringen op als de dames met gasten in gesprek gingen, zo vertelt Corine: “Een gast van ons met zijn partner heeft een tijdje hier aan de tafel gezeten met de twee wattendames. Hij omschreef dat als zijnde dat ze uit hun comfortzone werden gehaald, en het was heel bijzonder wat er gebeurde. Het was heel mooi en indrukwekkend geweest.”

Om meer te lezen over Intermezzo Zwolle kun je een kijkje nemen op http://www.intermezzo-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button