Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Genieten van prachtige beelden in de zon bij de Anningahof

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Meer dan tachtig beelden zijn er dit jaar te bewonderen in de beeldentuin van Landgoed Anningahof aan de Hessenweg, aan de rand van Zwolle. Zaterdagmiddag werd de expositie, die dit jaar voor ongeveer een derde deel is vernieuwd, feestelijk geopend. “Als ik het vergelijk met vorig jaar, dan hebben we een nog grotere diversiteit in de samenstelling van de beelden. Meer kleur, en ook meer vrouwelijke beeldhouders in vergelijking met vorig jaar. En ik denk ook wel iets meer jongere mensen.”, zo vertelt landgoed-eigenaar Hib Anninga.

“De filosofie is een kleine groep oude meesters, een grote groep hele bekende kunstenaars en dan een kleine groep jonge mensen, om op die manier de ontwikkeling van de Nederlandse beeldhouwkunst te laten zien.” Streven is om de kleine groep van jonge mensen wat uit te breiden. Dat gaat dan bijvoorbeeld via connecties die Anninga heeft met beeldhouwdocenten, die hem kunnen wijzen op nieuwe talenten.

“Ik heb een groot aantal jaren in Amsterdam gewoond, en daar ben ik een liefhebber geworden van de kunst.” De eerste tentoonstelling werd vervolgens in Zwolle gehouden in 2004. De expositie wordt gehouden op de grond die Anninga van zijn ouders heeft gekregen. “Natuur en cultuur is mijn uitgangspunt, en dat kun je het beste doen met driedimensionale beeldhouwkunst.”

Wil je het beeldenpark ook bezoeken? Je vindt de Anningahof aan de Hessenweg 9 in Zwolle. Het park is te bezoeken op iedere woensdag- tot en met zondagmiddag tussen 13:00 uur en 18:00 uur. Het seizoen loopt tot en met 28 oktober. Op http://www.anningahof.nl/ lees je meer over de Anningahof.

Gerelateerde artikelen

Back to top button