Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Generaal Tom Middendorp (CDS) doet bandenwissel bij Deltion

Donderdag 29 januari sprak de hoogste militair van Nederland generaal Middendorp met de studenten Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College in Zwolle over de toekomst van Defensie. De studenten kregen de gelegenheid om aan de Commandant der Strijdkrachten vragen te stellen. De aanwezige studenten maakten daar dan ook veelvuldig gebruik van. Zo waren er persoonlijke vragen aan de CDS maar ook vragen over het wel of niet ingrijpen in Oekraïne na de MH17 ramp, de risico’s van een Cyberaanval en de bereidingen van IS.

Voorafgaand aan het vragenuurtje daagden de studenten de CDS  uit om deel te nemen aan een wedstrijd banden wisselen in de garage van de opleidingen Motorvoertuigentechniek. Wat de CDS uiteindelijk moest verliezen met een 40 seconden langzamere tijd.

Het bezoek aan Deltion is de derde in een reeks van 7 bezoeken die de Commandant der Strijdkrachten brengt aan de Regionale Opleidingscentra die VeVa-opleidingen aanbieden. Als voorbereiding brachten leerlingen van de 7 scholen in april 2014 een bezoek aan het Ministerie van Defensie, waar zij de onderwerpen presenteerden waarover ze met de CDS van gedachten willen wisselen.

Het Deltion College verzorgt voor ruim 13.000 jongeren en volwassenen beroepsonderwijs binnen 225 beroepsopleidingen op middelbaar niveau. Binnen Veiligheid en Vakmanschap volgen ruim 400 studenten een van de vakrichtingen Grondoptreden, Bouw, Bedrijfsautotechniek, ICT en Vliegtuigonderhoud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button