Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video & Foto’s | Spelen, ontdekken en bouwen in het Stinspark

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Aangekomen bij het Stinspark hangt er een serene rust. Het is bijna niet voor te stellen dat hier tweehonderd kinderen aan het spelen en ontdekken zijn. Vrijwilligers nemen alle tijd om met de bal te gooien, een spel uit te leggen of toezicht te houden bij de springkussens.

Zou het komen doordat veel kinderen vandaag een spel spelen door de wijk? Of komt het doordat de vrijwilligers zelf met veel rust en enthousiasme rondlopen. Het zou ook nog kunnen komen doordat het veld is opgedeeld in twee delen. Met aan de ene kant kinderen van groep 1 t/m 6 die meedoen met Jeugdland en op het andere veld kinderen van groep 7 en 8 die bouwen aan de mooiste hutten. Wat het ook is, de sfeer is fantastisch.

Aankomend jaar is de 35e editie van Jeugdland en Huttendorp Westenholte. De vraag is wel of dit door kan gaan omdat er te weinig vrijwilligers zijn. Dus wie zelf een leuke week wil hebben, en ook nog de kinderen een week van plezier wil geven is meer dan welkom om zich aan te sluiten bij Jeugdland Westenholte.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren