BouwEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Fiets- en voetgangersbrug Wythmenerplas / N35 half juni in gebruik

Zwolle – De fiets- en voetgangersbrug over de N35 wordt half juni in gebruik genomen. Fietsverkeer dat op dit moment richting de Wythmenerplas wil moet nog even omrijden via een fietstunnel een eind verderop of via de Herfter spoorbrug. De aannemer is nog zo’n kleine twee maanden bezig met de afwerking. Zo wordt de brug nog voorzien van railing langs de zijkanten en komt er led-verlichting in.

Alternatieve oversteek naar Wythmenerplas gaat via deze tunnel

Betere en veiligere verbinding

De fietsbrug zorgt voor een betere en veiligere verbinding tussen de Oldeneelallee en de Wijthemerplas in Wijthmen. Met de aanleg van de brug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35. De brug voorziet in een verbinding van en naar de Wythmenerplas maar ook richting Dalfsen, Raalte en Heino. Het bedient daarmee ook het forensenverkeer. De brug is gefinancierd door de provincie en de gemeente Zwolle.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button