EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Even binnenkijken tijdens de open dag van de watertoren op de Turfmarkt

Zwolle – Afgelopen zaterdag ging de oude watertoren aan de Turfmarkt open voor het publiek. De belangstelling was groot, ruim duizend nieuwsgierige bezoekers kwamen op de open dag af en namen een kijkje in de toren die op dit moment wordt omgebouwd tot appartementencomplex.

21 appartementen

De watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle wordt verbouwd tot 21 huurappartementen. Na een grondige verbouwing en renovatie krijgt de watertoren een slanke basis met een bredere bovenkant. Het karakteristieke groene puntdak blijft bestaan. Op de eerste zes verdiepingen komt één appartement per verdieping. De bovenste vijf verdiepingen in het brede gedeelte tellen straks drie appartementen per woonlaag.

Architect Rob Moritz tekende voor het verbouwingsplan. Hij kwam met het idee om de toren van de dikke schil te ontdoen. Die werd decennia geleden ter bescherming om de bestaande toren heen gebouwd, omdat die in slechte staat verkeerde. Nadat de schil verwijderd was, is er een nieuwe ommanteling teruggebouwd aan de bovenzijde. De verbreding loopt naar beneden door om ruimte te bieden aan de lift en het trappenhuis.

Zwolle Watertoren op ansichtkaart - 1907
Zwolle Watertoren op ansichtkaart – 1907

Zo komt de nieuwe watertoren eruit te zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button