BouwNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Extra reistijd door onderhoud aan Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug

Zwolle – Van donderdag 12 oktober tot en met vrijdag 10 november werkt men aan de Hofvlietbrug en Holtenbroekerbrug. Dit veroorzaakt hinder voor al het verkeer waaronder ook het vaarverkeer.

Hofvlietbrug

Van donderdag 12 oktober tot en met vrijdag 10 november krijgt de Hofvlietbrug bij de Pannenkoekendijk nieuwe afsluitbomen. De brug krijgt ook nieuwe kabels en de verlichting wordt aangepast. De rijbanen blijven open, maar fietsers en voetgangers maken tijdens de werkzaamheden ook gebruik van de rijbaan. Dit zorgt voor extra reistijd. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Holtenbroekerbrug

Van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 10 november controleert men wat de staat van de staalkabels van de Holtenbroekerbrug bij de Blaloweg is. Ook het frame van de aandrijving gaat men vernieuwen. Tijdens de werkzaamheden is de rijstrook naast de middenberm afgesloten in de richting van de Blaloweg naar de Zwartewaterallee. Dit zorgt voor extra reistijd. Fietsers en voetgangers kunnen de brug zoals normaal gebruiken.

Hinder vaarverkeer

Van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 10 november kunnen beide bruggen niet bediend worden. Het grotere vaarverkeer krijgt hier last van. Kleine boten die onder de brug door passen kunnen onder de brug door varen tijdens de werkzaamheden.

Klaar voor intocht Sinterklaas

De verwachting is dat de werkzaamheden klaar zijn op vrijdag 10 november. De Sint kan op zaterdag 18 november dus met een gerust hart Zwolle binnenvaren.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button