LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVoorpagina

Video – deltaWonen ontvangt familie Wijnberg

Zwolle – Op vrijdag 5 mei heette Evert Leideman, directeur-bestuurder woningcorporatie deltaWonen, de familie Wijnberg welkom op de locatie van deltaWonen aan de Veerallee. De familie Wijnberg woont op uitnodiging van de gemeente Zwolle op 4 en 5 mei een divers programma bij. De familie is met circa 37 mensen over uit Amerika, Canada en Europa. Selma Wijnberg kon er helaas vanwege haar broze gezondheid niet bij zijn.

Historische Muurreclames Zwolle en Cibap

Het voormalige hotel Wijnberg aan de Veemarkt had een muurschildering. Cibap studentes Merit de Haar en Alexa Wilders – gespecialiseerd in schilderen, decoratie en restauratie – hebben er in samenwerking met Evert Jan Entzinger van Historische Muurreclames Zwolle een studieproject van gemaakt. Daaraan is onderzoek bij het Historisch Centrum Overijssel en de Koninklijke Bibliotheek vooraf gegaan. De studentes boden 4 mei in de synagoge de historiegetrouwe replica van de originele muurschildering aan de familie Wijnberg als cadeau voor Selma namens de inwoners van Zwolle.

Gymzaal voormalig Gymnasium Celeanum aan de Veerallee

De familie werd bij deltaWonen ontvangen in de voormalige gymzaal van het Gymnasium Celeanum. Een locatie met historische betekenis. In deze ontvangstruimte zijn enkele van de originele glas-in-lood-ramen uit het voormalig hotel voor de familie te zien, evenals de originele bakstenen die de muurschildering vormden.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button