Nieuws uit ZwolleSassendonk 2018Voorpagina

Video – Het dak eraf bij Carnavalsconcert De Spiegel

Zwolse Blauwe Bal voor Wijnand Akkerman

Zwolle – In een totaal uitverkocht Theater de Spiegel vond maandagochtend weer tradtioneel het Carnavalsconcert plaats.  Het was een echt feestje voor de ‘diehard’ carnavalsvierders in Sassendonk waaronder het stadsbestuur en de politiek. Na het concert kon er worden nagenoten in de foyé.

De Zwolse Blauwe Bal

Ook werd voor de zevende keer  de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt . Dit keer aan Wijnand Akkerman. die al decennialang een hoofdrol speelt in de wereld van de Zwolse evenementen, horeca en carnaval. Hij draagt daarmee bij aan ontspanning en verbinding in de Zwolse samenleving.

Na een carrière bij de gemeente Zwolle heeft Wijnand Akkerman vele onbezoldigde functies gehad die allemaal bijdroegen en -dragen aan het vergroten van de bekendheid van Zwolle en aan een interessant en prettig verblijfklimaat in de stad. Zo leverde en levert hij bijdragen op muzikaal gebied (bij de Zwolsche Polle en bij de Stroatklinkers), maar vertegenwoordigt Zwolle ook tijdens internationale (Hanze) beurzen, hij is actief lid van het Hanzegilde en van Joost de Suppoost bij rondwandelingen in Zwolle. In het verleden was hij onder andere groundmanager van het Internationale Ballonspektakel in Park de Wezenlanden.

Wijnand is iemand waarop geen vergeefs beroep gedaan wordt als het om het uitdragen van de zegeningen van Zwolle gaat. Hij draagt ten volle zijn steentje bij aan het promoten van onze mooie stad en aan evenementen in die stad.

 

De Blauwe Bal wordt toegekend aan een persoon of organisatie die op buitengewone wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Eerdere winnaars waren Wim van ’t Slot (2011), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016) en Sander Dol (2017).

Gerelateerde artikelen

Back to top button