Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Creatieve Coöperatie laat met festival creatieve ondernemers zien

ZWOLLE – Zaterdag gingen bij de Creatieve Coöperatie aan de Esdoonstraat in Zwolle de deuren open voor het publiek. In de vorm van het eerste Maple Festival lieten de ondernemers uit de creatieve industrie de bezoekers zien wat zij in huis hebben. Met open ateliers, demonstraties en diverse workshops.

 

Iedere ruimte in het gebouw was benut. Het gebouw zit dan ook helemaal vol met bedrijven. Om meer creatieve ondernemers een kans te bieden op goede atelier- en werkruimte is de Coöperatie bezig met een nieuwe locatie op bedrijventerrein het Voorst. Het pand dat eigendom is van Jansen Vastgoed wordt straks door de Coöperatie beheert. Tezamen met Theater de Young Ones, die ook op Voorst gevestigd is, moet Voorst een nieuwe creatieve Hot Spot worden.

XYZ Area Zwolle

Een andere nieuwe ontwikkeling is de XYZ-Area. De bosrand achter het Coöperatie gebouw moet een stadslab worden waarbij geëxperimenteerd kan worden met groot werk. ‘Het moet uitnodigen en aanzetten tot realisatie van ideeën die de ruimte van Zwolle gaan kleuren. De publieke ruimte van een stad is geen statisch gegeven. De dynamiek en de verandering van de omgeving brengen andere wensen en mensen met zich mee. De XYZ-Area wil ruimte bieden voor onderzoeksvraagstukken, experiment en debat.’

 

XYZ Area

Gerelateerde artikelen

Back to top button