Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – City Swim Zwolle haalt 18.000 euro op voor kankerpatiënten

Zwolle – Vandaag sprongen talloze enthousiaste deelnemers de stadsgracht van Zwolle in voor de jaarlijkse City Swim. Onder de deelnemers bevonden zich zowel doorgewinterde zwemmers als nieuwkomers die de uitdaging aandurfden.

“Ja, je moet een beetje gek zijn, hè. Normaal gesproken zwem ik gewoon baantjes in het zwembad. Vandaag een nieuwe uitdaging!”, aldus één van de deelnemers die voor de eerste keer in de gracht gaat zwemmen. “Hoe ik getraind heb? Drie keer per week een kilometertje in het zwembad, zo’n twee tot drie keer per week.”

Vrijwilligers Openluchtbad Zwolle

“We zwemmen meestal meerdere keren per week in het zwembad”, vertelt een andere zwemmer die bij het groepje staat. Allemaal zijn ze vrijwilliger bij het Openluchtbad Zwolle. Ze hebben dus wel wat zwemkilometers in de benen. De zwemmers gaan allen de uitdaging aan om 2,7 kilometer te zwemmen. Een compleet rondje door de gracht.

“We hopen de afstand binnen een uur af te leggen”. En dat compleet in een van de organisatie geleend wetsuit. De watertemperatuur is ongeveer 16 graden. Even om te vergelijken, de temperatuur van het Openluchtbad is zo’n 20 graden. En zelfs dat is nog niet warm. Dus dat wetsuite is echt wel nodig.

Tegenkracht

Er werd gezwommen voor Tegenkracht, een stichting die kankerpatiënten ondersteunt met vitaliteitsplannen op maat. Deze plannen helpen patiënten fysiek en mentaal sterk te blijven tijdens behandelingen en herstelperiodes. Iwan Brink, trotse voorzitter van Tegenkracht, zag de zwemmers enthousiast de eerste bocht ingaan. “We hebben ongeveer 275 zwemmers, een fantastisch aantal. Daar zijn we echt trots op” aldus Brink. Het ingezamelde bedrag voor Tegenkracht overtrof alle verwachtingen. De teller stond op 18.000 euro. “Fantastisch, super mooi!”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren