Nieuws uit ZwolleSassendonk 2019Voorpagina

VIDEO – Carnavalsmis voorganger Fokke van Dalen krijgt de Gouden Klinker 2019

Zwolle – De Zwolse Stroatklinkers, het oudste dweilorkest van Zwolle, heeft de ‘Gouden Klinker’ uitgereikt aan Fokke van Dalen. Dit gebeurde tijdens het feestje dat de kapel ieder jaar heeft op Rosen Montag bij Lunchroom Blocks in de Diezerstraat. Ben Voskamp voorzitter van de Gouden Klinker mocht, de in Sassendonk zeer gewaardeerde prijs, aan van Dalen uitreiken.

Fokke van Dalen is bekend als voorganger van de Sassendonkse Carnavalsmis in de Peperbuskerk. Voor de Stroatklinkers reden om de klinker aan van Dalen uit te reiken: “We reiken de Gouden Klinker altijd uit aan iemand die heel veel met Zwolle heeft, die begaan is met Zwolle, die wat met carnaval heeft en die ook een beetje van ons als Zwolse Stroatklinkers houdt. We hebben gisteren in de Peperbuskerk samen een dienst met hem gedaan. Die hij heeft geleid. En dat doet hij al vele jaren.” Ook is van Dalen al jarenlang actief in de carnaval en is hij prins geweest. ” Dus het was heel duidelijk dat hij voor die Gouden Klinker in aanmerking kon komen.”, vertelt Voskamp.

Fokke is blij met de onderscheiding: “Ik ben heel erg blij dat ik als vertegenwoordiger van de kerk deze onderscheiding mag krijgen en dat ook de carnavalsmis op de zondag belangrijker is geworden voor Sassendonk en het Zwolse Carnaval.”

De Gouden Klinker wordt sinds 2005 uitgereikt. Ondermeer gemeenteraadslid en columnist Gerrit van der Kooij (Papje), Ria van Diffelen van Diff Dancemasters , Tante Kippe, Theo Bakker van de Nieuwe Bierton en burgemeester Henk Jan Meijer gingen hem voor.

Opgericht in 1989, daarmee zijn de Zwolse Stroatklinkers de oudste kapel van Zwolle. Met een bezetting bestaande uit Baritons, Sousafoon, Trombones, Saxofoons, Trompetten en Slagwerk, heeft de kapel een compleet eigen sound en door het uitgebreide en gevarieerde repertoire is de kapel breed inzetbaar. Plezier hebben bij het maken van muziek om daarmee de sfeer op het evenement te verhogen is het doel. De Kapel heeft een grote binding met Zwolle en Sassendonk (de carnavalsnaam van Zwolle).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button