Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Video / Foto’s – Campinglife: The day after

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Het is doodstil op de camping. In de verste verte is het niet voor te stellen dat hier 3000 aankomende studenten de nacht hebben doorgebracht. De ontbijtzaal blijkt nagenoeg leeg. Aan sommige tafels zit een enkele student voor zich uit te staren maar heel veel zijn het er niet.

Stadsgrachten

Gisteren hadden de studenten al een druk programma achter de rug. Zo konden ze, dankzij Buitensport Zwolle, kennismaken met allerlei activiteiten die aan de stadsgracht werden georganiseerd. Bij het Rodetorenplein probeerden mensen van uitzendbureau ‘Djopzz’ studenten te motiveren om een bijbaan te nemen in de horeca of schoonmaak. Vermoeiend naar het blijkt, want de studenten lijken te zijn verdwenen van de camping.

Na goed zoeken blijkt dat een groot deel van de studenten in de rij staat voor de douches. Getooid met handdoeken en tandenborstels staan ze gezellig te kletsen. Het ziet eruit als ieder willekeurige andere camping. Er wordt gelachen, gestoeid en op een ander veld worden de eerste dansjes alweer gedaan.

Bruisweken. Foto:©Peter Denekamp

Corvee

Verderop staan vier studenten, met lichte tegenzin, afval in blauwe zakken aan het gooien. Een studente die niet op camera wil, wil wel zeggen waarom ze op deze vroege ochtend al zo hard aan het werk is.” Ik had geen 18+ bandje om en dronk mijn eerste biertje. Daar werd ik mee betrapt. Het is zonde, maar wel mijn eigen schuld.” Ze laat een halve zak vol afval zien.

“Ik denk dat het wel genoeg is. Nu ontbijten.” Ze gooit de zak weg en begeeft zich snel naar de eetzaal. “Ga je vanavond weer drinken?” Ze lacht en schudt haar hoofd. “Dan moet ik weer vroeg opstaan, daar heb ik geen zin in.” En zo blijkt dit een van de weinige incidenten van deze nacht met weinig slaap.

Feesten

Tegen 9.00 uur kruipen er steeds meer studenten uit hun tent om zich te wassen en zich tegoed te doen aan een gezond en voedzaam ontbijt. Wel zo verstandig, want met nog een dagprogramma en een nacht feesten voor de boeg kunnen de studenten alle hulp gebruiken die voor handen is.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren