Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Video – Bouwdrift gemeente Zwolle houdt de gemoederen bezig in ‘s-Heerenbroek

Kampen / Zwolle – De gemeente Zwolle heeft de gemoederen in ‘s Heerenbroek flink hoog doen oplopen met het voornemen mogelijk honderd en maximaal tweehonderd woningen te willen realiseren aan de Scholtensteeg in het rustieke dorp.

Tijdens een drukbezochte Kernbijeenkomst 2017 in het gebouw de Kandelaar was door dorpsbelangen ‘s-Heerenbroek een inspreek avond georganiseerd waar de inwoners onder andere over de mogelijke woningbouwplannen van de gemeente Zwolle werden geïnformeerd.

Tijdens de bijeenkomst bleek al snel dat niemand van de aanwezigen gecharmeerd was van de bouwhonger van de gemeente Zwolle. CDA raadslid en lid van Dorpsbelangen ‘s Heerenbroek Jacolien van de Wetering is boos en verdrietig: “Je mag het best weten, ik heb er slapeloze nachten van, 100 woningen extra in ons dorp? Logistiek gezien kan dat helemaal niet, daar is ‘s Heerenbroek helemaal niet op berekend!” De gemeente Zwolle wil de ruim 100 woningen inzetten voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen en mensen die uit een situatie van ‘beschermd wonen’ komen. “Het gaat niet om de mensen zelf, iedereen heeft recht op huisvesting” Afgezien van de Scholtensteeg in ‘s-Heerenbroek (op de grens van de gemeente Kampen – Zwolle) heeft de gemeente Zwolle nog 4 of 5 andere locaties op het oog.

Wethouder Veldhoen sprak namens de gemeente Kampen. De wethouder had volgens een aantal aanwezigen een te afwachtende houding. Wel riep hij de aanwezigen op zelf actie te ondernemen door bijvoorbeeld een raadsvergadering van de gemeente Zwolle bij te wonen.

Dit is een artikel van Kampen.Online.nl. RTV Focus Zwolle heeft een collegiale samenwerking met Kampen.Online voor gemeentegrensoverschrijdend nieuws en programma’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button