LifestyleNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO Bommetje’s hoog door de lucht bij opening kermis Zwolle

Zwolle – Een afgeladen Rodetorenplein en brug vanmiddag tijdens de opening van de zomerkermis. Dit jaar moest het iets heel spectaculairs worden. En dat is gelukt.  Ron Boszhard was naar Zwolle afgereisd om de Blobjumps van het publiek te begeleiden. Er deden 36 Zwollenaren mee met het Bommetje spektakel vanmiddag. De kunst was het om het allerhoogste in de lucht te geraken, liggend op een reuze waterkussen. De sprong van twee mensen vanaf de Rodetorenbrug moest de kandidaten afzetten.

De jongste deelnemer van 12 jaar, Jeffrey Saaltink uit Zwolle, kwam het allerhoogste. Hij werd als een raket de lucht in gekatapulteerd. Dat je daarna een beetje last van je ribben hebt en wat spierpijn kon de aankomend 1e jaars sportklasser van de Thorbecke Scholengemeenschap niet deren. Hij kreeg de tweede prijs. Een beker, een medaille en een VIP ticket voor PEC Zwolle – Ajax. De eerste prijs ging naar degene die net iets lager sprong maar verkleed was.

Met het Bommetje festijn is de Zwolse zomerkermis officieel geopend. Deze wordt dit jaar  gehouden van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 21 augustus. In de binnenstad: op de Melkmarkt, Grote Kerkplein, Rodetorenplein en in de Luttekestraat vindt het publiek een gevarieerd kermisaanbod met een aantal nieuwe attracties voor jong en oud.

 

Gevarieerd aanbod attracties

Wilt je griezelen? Kom dan naar spookhuis Thriller op de Melkmark. Of hou je juist van spanning? Dan is Booster Maxxx op de Grote Markt echt iets voor jou. En ook voor kinderen zijn er weer leuke attracties zoals de Amazone, Supermouse, Walking Street, Adventureland en Dragon familie8baan. Natuurlijk mogen de originele zuurstokken, dropstokken, kaneelstokken, suikerspinnen, poffertjes, etc. niet ontbreken.

Ook dit jaar is er weer een eurodag, familiedag en gehandicaptendag. Voor kinderen is er de Dinodag op 17 augustus met een spannende speurtocht.

 

poster-website

Gerelateerde artikelen

Back to top button