Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Bij Zwolse grachtenrace komt het aan op stuurmanskunst

Zwolle – 5, 4, 3, 2, 1, start! Zo klonk het afgelopen zaterdag meermalen uit de luidsprekers over de stadsgracht van Zwolle. Want daar werd de 14e editie van de Volvo Zwolse Grachtenrace gehouden. Met 28 dames- en 47 herenteams was het startschot om 10.45 uur het signaal voor een daverend spektakel op de grachten.

Onder hen bevond zich team Polyester uit Aalsmeer, vastberaden om de felbegeerde titel in de vrije klasse binnen te halen. “We komen voor de winst,” aldus Robbert Mäkel, stuurman van de Aalsmeerse sloep. “Trainen, trainen en trainen,” onthult hij het geheim achter hun succes. “Maar vandaag komt het vooral aan op de stuurman,” voegt hij met een knipoog toe.

De Zwolse Grachtenrace, met haar uitdagende parcours langs bruggetjes en bochten, is geliefd maar uitdagend bij roeiers uit het hele land. De Polyesterploeg uit Aalsmeer is hier geen onbekende. In de grachtencup wisten ze al eens eerder de snelste tijd te behalen.

En ook in Zwolle was het succes aan hun zijde. Met een snelheid van 9 kilometer per uur en behendig stuurmanschap wisten ze de concurrentie achter zich te laten met de snelste tijd te finishen in de vrije klasse.

“Als we niet winnen laat je het er maar uit,” grapt Mäkel nog voor ze het sop kiezen richting het water voor het Rodetorenplein. Om vervolgens net als alle anderen 1 rondje door de grachte te maken, vervolgens af te slaan naar de Twistvlietbrug in Stadshagen, daar te keren en na nog eens drie rondjes op de gracht te finishen voor Villa Hofvliet.

De 14e editie van de Volvo Zwolse Grachtenrace was wederom een groot succes, met spannende wedstrijden, blije winnaars en een enthousiaste sfeer met behoorlijk wat publiek langs de kant.

© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren