Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

[Video] Berkum naar remise bij DETO

Zwolle – Berkum is bij DETO Twenterand niet verder gekomen dan een 0-0 remise, maar mocht gezien het spelbeeld niet mopperen over dat resultaat. Omdat concurrent SVZW verloor gaan de Zwollenaren nu zelfs met een kleine voorsprong aan kop in de 1e Klasse D.

“Er zat vandaag niet meer in, we mogen tevreden zijn met een punt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “In de tweede helft hadden we meer grip, maar DETO heeft het ons heel lastig gemaakt en we hadden hier ook maar zo kunnen verliezen.” Coach Walter Weghorst van DETO was heel wat minder tevreden. “We hebben vandaag twee punten laten liggen. We kregen zeker voor rust de kansen maar beloonden onszelf niet.”

Feller DETO

Een feller DETO zette vanaf de aftrap flink druk en troefde de bezoekers met veel fysieke inzet regelmatig af. Na krap een half uur leek de gevaarlijke DETO-spits Mike Kerr zijn ploeg op voorsprong te gaan zetten toen hij alleen voor het vijandelijke doel opdook, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof redde knap. Even later greep de Zwolse doelman opnieuw goed in na een hard schot van de na blessureleed teruggekeerde DETO-topscorer Frank Smit. Vlak voor rust leverde keeper Patrick Loohuis van de Tukkers goed werk door een hard schot van Marc van der Meulen te pareren, maar verder maakten de Zwollenaren het hem voor rust niet al te moeilijk.

Stabieler

Na de hervatting versterkte Berkum-coach Hoekstra zijn middenveld, waardoor zijn ploeg wat stabieler werd en er defensief minder werd weggegeven. In de 54e minuut leek er zelfs een goal voor de bezoekers in te zitten na een scrimmage voor het DETO-doel, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Ook toen de meegekomen Berkum-verdediger Jasper Bremmer een indraaiende bal even later knap doorkopte zat een treffer er niet in omdat keeper Loohuis de bal met een uitstekende reflex uit zijn doel hield. Een minuut of 10 voor het slot zorgde Ruud Wellenberg er nog voor dat Berkum-spits Johnsen Bacuna in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet verdween voorlangs het Twentse doel.

Omdat ook de thuisclub niet effectief genoeg meer was bleef het daarmee bij een doelpuntloos gelijkspel. Dat puntje zorgde er wel voor dat Berkum nu alleen koploper is in 1D omdat SVZW in eigen huis met 1-3 onderuit ging tegen DUNO. De voorsprong op de achtervolgers WHC en SVZW bedraagt echter slechts één punt, maar Berkum kan volgende week meer afstand nemen want dan is SVZW te gast bij de Zwollenaren.

DETO Twenterand-Berkum, 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Carim Mesbah
Gele kaarten: Dennis Horstman, Chris van der Meulen (Berkum), Qays Shayesteh (DETO Twenterand)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jeroen van Brummen (62. Jorben Nieuwenhuis), Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Mehran Ali Pour Asli, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna

Opstelling DETO Twenterand: Patrick Loohuis, Wybe Kram, Tom Smoes, Koen Fleer, Jerry van Staa, Mike Kerr (83. Nick Schuur), Lesley Nahrwold, Reno Timmerman, Qays Shayesteh, Frank Smit, Mark Koetsier