Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

[Video] Berkum blijft eerste na punt in Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft bij Nunspeet met 1-1 gelijk gespeeld en blijft daarmee, met een minieme marge, de tabel in de 1e Klasse D aanvoeren. De bezoekers lieten beter spel zien, maar lieten kansen liggen en hadden na rust ook maar zo tegen verlies aan kunnen lopen.

“In de eerste helft speelden we te afwachtend en lag het tempo te laag,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Daarna creëerden we meer, maar toen had aan beide kanten de goal kunnen vallen.” Nunspeet-coach Marcel Boudesteijn was van mening dat zijn ploeg voor rust tekort kwam. “Toen leden we te veel balverlies en daardoor kwamen we ook op achterstand. Maar ik ben tevreden dat we daarna toch nog terug zijn gekomen.”

Verzilverd

Berkum startte goed en zette met goed combinatiespel druk. Na ruim 10 minuten werd dat verzilverd, toen Ruud Wellenberg de bal op het middenveld onderschepte en Chris van der Meulen op pad stuurde. Die passeerde zijn directe tegenstander maar zijn inzet leek te stranden in de Nunspeetse defensie. De bal werd echter in de verdediging van richting veranderd en eindigde zo achter keeper Henrico Abma: 0-1. Een minuut of 10 later verzuimde Nunspeet te profiteren toen een bal voor het Zwolse doel langs ging, maar direct daarna kwam de thuisclub weer goed weg.

Na een fraaie aanval via Jeroen van Brummen en Johnsen Bacuna leek Van der Meulen te kunnen scoren maar zijn schot werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Abma. Berkum leek daarmee met een kleine voorsprong te gaan rusten, maar dat liep anders. Na een wel érg diep in blessuretijd genomen Nunspeetse corner werd er onvoldoende opgeruimd en stond Marc Dekker op de goede plek om namens de thuisclub de 1-1 in te koppen.

Sterk keeperswerk

Direct na rust brak Berkums gelegenheidsspits Van Brummen uit waarna Bacuna leek te gaan scoren, maar opnieuw kreeg keeper Abma nog een hand achter de bal. Minuten later leverde de Nunspeetse sluitpost wéér goed werk. Na een pass van Wellenberg nam Van Brummen uitstekend aan, draaide bij zijn bewaker weg en vuurde onmiddellijk. Doelman Abma voorkwam met een uitstekende reflex echter dat Berkum weer op voorsprong kwam. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers zelfs met lege handen kunnen komen, toen de gedreven Tom IJzerman bijna op de Zwolse doellijn een levensgrote kans kreeg. De geblokte invaller verprutste die mogelijkheid echter en zo veranderde de stand niet meer, ook omdat Nunspeet-keeper Abma kort voor tijd een geweldig afstandsschot van Mehran Ali Pour Asli net zo fraai uit zijn doel hield.

Omdat naaste concurrent WHC zo vriendelijk was om ook gelijk te spelen blijft Berkum koploper in 1D, met één puntje voorsprong. Over twee weken volgt voor Berkum het laatste duel in de eerste periode tegen Hulzense Boys, zodat de Zwollenaren de kansen op de periodetitel in eigen hand hebben.

Nunspeet-Berkum: 1-1 (1-1)

Scheidsrechter: Rik Berends
Doelpunten: 12. Chris van der Meulen (0-1), 45+4. Marc Dekker (1-1)
Gele kaarten: Jeroen van Brummen, Mehran Ali Pour Asli, Jorben Nieuwenhuis (Berkum), Marco Drost, Gieljan Tissingh, Wahid Shimeri (Nunspeet)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Jeroen van Brummen (69. Youp Kok)
Opstelling Nunspeet: Henrico Abma, Marco Drost, Marcel Huisman (55. Wahid Shimeri), Ronald Hoek,
Darryl van den Anker, Gieljan Tissingh, Kevin Scholten, Sijmon Eenkhoorn (75. Tom Ijzerman), Lars ten Dolle, Marc Dekker, Jerrol Poot