Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Backstage kijken bij Hedon kon rekenen op ruime belangstelling

Zwolle – Zaterdag was het een komen en gaan bij poppodium Hedon in Zwolle. Voor het eerst werd een open dag gehouden waarbij belangstellenden een kijkje konden nemen achter de schermen.

Vele mensen waren uitermate nieuwsgierig en liepen belangstellend rond op de plekken waar normaal alleen de artiesten mogen komen.  Nadieh Hoeksma, project coördinator bij Hedon, spreekt van zo’n 800 mensen: “We hebben het niet exact geteld, maar heel veel komen en gaan, heel veel mensen gezien. Ook super enthousiaste mensen die vooral ook echt het pand wilden bekijken en de backstage”.

Zo konden het backstagecafé worden bekeken waar de artiesten menig uur doorbrengen om te wachten tot bijvoorbeeld de soundchecks zijn afgerond. Maar ook de kleedkamers, luxe en minder luxe, de artiesten douches en de oefenruimtes waren zaterdag te bezichtigen.  Uiteraard was er live muziek en voor wie dat wou kon meedoen aan een clinic.

Hedon Beurs

Tijdens de open dag werd ook de nieuwe lichting Hedon Beurs bands gepresenteerd. Het poppodium ondersteunt dit jaar de folk/rockband Ruud Fieten uit Meppel en singer-songwriter duo Scott & Young uit Zwolle. Ze krijgen beiden een Hedon Beurs die is bedoeld om talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.

Gerelateerde artikelen

Back to top button