Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

Video – Abby D. onthuld als mascotte van Rijke Schooldag bij OBS de Springplank in Zwolle

Zwolle – Bij OBS de Springplank in de wijk Diezerpoort is donderdagmiddag de mascotte van het project Rijke Schooldag onthuld. Het gaat om Abby D., een vrolijke figuur die staat voor de extra activiteiten die kinderen na schooltijd gratis kunnen doen.

Rijke Schooldag is een project dat kinderen meer kansen wil geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Sinds de meivakantie kunnen kinderen bijvoorbeeld leren tekenen en schilderen, mozaïeken, muziek maken, sporten (kickboksen bijvoorbeeld) of tuinieren. Ook kunnen ze hulp krijgen bij huiswerk, typeles, zwemles of omgaan met sociale media. Het project wordt uitgevoerd door scholen en organisaties als SportService Zwolle, Travers Welzijn en Stadkamer, in samenwerking met ouders en kinderen.

Grote ontwikkelingen op taalgebied

Het project is bedoeld om kinderen gelijke kansen te geven. In welke wijk je ook woont en wat je achtergrondsituatie ook is. “We merken op taalgebied grote ontwikkelingen. Maar ook op motorisch gebied.”, vertelt Suzanne Habers, directeur van OBS de Springplank over het project Rijke Schooldag. “En in groep zes, zeven en acht helpt het ook zeker mee voor de motivatie voor school omdat de kinderen bij de huiswerkklas zelf mogen kiezen waar ze aan willen werken.”

Holtenbroek en Diezerpoort voorlopers landelijk project

Rijke Schooldag is een initiatief van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs en is dit schooljaar van start gegaan. Het project heeft als doel om bestaande initiatieven in de wijk, met betrekking tot leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd, verder te ontwikkelen. Holtenbroek is samen met Diezerpoort een van de 44 voorlopers die aan dit landelijke project meedoen.

De deelnemende scholen aan Rijke Schooldag zijn SBO Facet, cbs Het Carillon, obs De Springplank, obs De Toonladder, obs De Oosterenk (Wipstrik) en Van der Capellen Scholengemeenschap. Daarnaast zijn organisaties als Travers Welzijn, SportService Zwolle, Stadkamer en diverse kinderopvangorganisaties (Breed, Doomijn, Prokino en Partou) betrokken bij het project.

Belangrijk om te vermelden is dat alle activiteiten gratis zijn, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button