Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] 500 bezoekers bij Oliemolen de Passiebloem op Nationale Molendag

Zwolle – Er stond af en toe een straffe wind zaterdagmiddag tijdens de 44e Nationale Molendag. De molenaars en gidsen van de Oliemolen de Passiebloem waren er blij mee. Want dan laat de molen zich op zijn best zien. De wieken draaien, de raders ratelen en alles is in werking.

Klimmen en op de stelling

Maar liefst 500 belangstellenden werden rondgeleid door de enthousiaste gidsen van de Passiebloem. Het hele werkingsproces van het produceren van lijnzaadolie werd aan de bezoekers uitgelegd. En uiteraard mocht het publiek bijna tot in de kap klimmen en op de stelling staan om ook een leuk uitzicht over de Dieze-Oost te hebben.

Lijnzaadolie voor verffabrieken

Vroeger was de molen 24 uur per dag, 7 dagen in de week in bedrijf om olie te produceren. Er waren dan ook altijd mensen aanwezig om de molen te bedienen. De lijnzaadolie werd voornamelijk gebruikt door de verfindustrie.

Rondleidingen 2 x per maand

Heb je de Nationale Molendag gemist? Een bezoek aan de molen is heel erg leuk en leerzaam. Voor jong en oud. Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand is de molen open tussen 10 en 16 uur. Gratis entree en rondleidingen.


 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button