Natuur & DuurzaamNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – 33 nieuwe bomen omgeving Frankhuizerallee op Boomfeestdag

Zwolle – Op 22 maart was de Nationale Boomfeestdag. Ook Zwolse kinderen deden mee aan de traditie van het planten van een boom. Kinderen van kinderopvang Eigenwijs gingen samen 33 bomen planten rondom de vijver naast de Frankhuizerallee in Stadshagen.

Het startsein werd om 14.00 uur gegeven door wethouder Filip van As. Hij ging met enkele kinderen de eerste boom planten op de hoek Bastionstraat/Broderiestraat. Daarna gingen de kinderen in groepjes samen de bomen planten.

60 jaar Boomfeestdag

Dit jaar bestaat Nationale Boomfeestdag 60 jaar. Miljoenen kinderen hebben in al die jaren een eigen boom geplant, alles bij elkaar in die 60 jaar zo´n 10 miljoen bomen, dat zijn maar liefst 2200 voetbalvelden vol.

Net als ieder jaar heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag ook nu weer een thema gekozen. Dit jaar was het thema ‘Bomen verbinden’. Dit thema was gekozen omdat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Maastricht was dit jaar dan ook de landelijke Boomfeest-hoofdstad.

Verbinding

Gemeenten en scholen konden dit thema op eigen wijze invullen. De bomen die de kinderen bij de vijver geplant hebben vormen een mooie groene verbindingszone van het Twistvlietpark naar Park Frankhuis en het Zwartewater en een prachtige wandelroute in Frankhuis.

De organisatie van de Boomfeestdag in Zwolle ligt in handen van de gemeente Zwolle in samenwerking met ROVA.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button