Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

[VIDEO] 300 Bushaltes Zwolle toegankelijk voor minder validen

Verkeerswethouder Filip van As plaatste vandaag één van de laatste busperronbanden. Hiermee is het project afgerond, waarin ruim 300 bushaltes in Zwolle toegankelijk zijn gemaakt voor mensen die minder valide zijn, slechtziend of blind.

De banden liggen exact 30 centimeter boven het wegdek waardoor mensen met een rolstoel op gelijke hoogte gewoon de bus in kunnen rollen. Het gaat hierbij om roelstoltoegankelijke bussen met speciale oprijplaten. De Syntus stadsbussen in Zwolle  zijn allemaal voorzien van deze (automatische) rolstoelplanken voor de in- en uitstap.

Provincie Overijssel heeft project mede mogelijk gemaakt

De aanpassingen aan de bushalte bestaan uit het verhogen van de trottoirs van tien naar achttien centimeter, het verbreden van looproutes waar dat mogelijk is. En het aanbrengen van blindengeleidelijnen om passagiers met geen of minder zicht van dienst te zijn. Het project is met een financiële bijdrage van de provincie Overijssel mogelijk gemaakt. De totale investering is vanaf 2007 ruim 2 miljoen geweest.

 

Wethouder van As plaatst samen met de medewerker van Van Gelder de laatste perronband,
Wethouder van As plaatst samen met de medewerker van Van Gelder de laatste perronband aan de Oldeneelallee in Zwollle.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button