Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Video – 200 deelnemers zwemmen door Zwolse stadsgracht

City Swim had mooi zonnig weer

Zwolle – Iets meer dan 200 deelnemers zwommen zaterdagmiddag een rondje door de Zwolse Stadsgracht. Op het water bij het Rodetorenplein werd gestart nadat de deelnemers zich via een waterglijbaan in het water hadden laten plonsen.

De jaarlijkse City Swim Zwolle kent een parcours van 2,7 kilometer wat gelijk staat aan maar liefst 104 baantjes zwemmen in een zwembad.
Dat daar voor getraind moet worden vertelt recreatief zwemster Mari Gutter: “De laatste weken heb ik wel drie keer in de week gezwommen”. Zo’n honderd baantjes trok ze dan in het zwembad afgewisseld met interval training.

Waterpoloër Michiel Worst doet ook mee, met de wedstrijdzwemmers. Hij heeft een wetsuit voor buitenzwemmers aangetrokken. Vorig jaar haalde hij zonder wetsuit de tweede plaats. En ook dit jaar werd het de tweede plek achter Bob de Vries. Bij de vrouwen won Elianne Huitema.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button