Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – 189 duiven van overleden duivenmelker zoeken nieuw thuis

Zwolle – De Stichting Flappus uit Zwolle heeft 189 duiven rondvliegen. De dierenopvang aan de Gein in de Aa-Landen is ingeschakeld door de gemeente Zwolle. Die kreeg het verzoek, van de familie van een overleden duivenhouder, om de duiven op te vangen.

Het gaat om postduiven met ringnummers. “De man heeft keurig de administratie bijgehouden”, zo vertelt Esmee Schrader van Stichting Flappus. ‘We zijn nog wel bezig met het uitzoeken van de ringnummers.’

Onder de 189 duiven zitten verschillende exemplaren uit het buitenland. Flappus is op zoek naar een nieuw tehuis voor de dieren. Ze worden echter niet zomaar ergens geplaatst. De dierenopvang organisatie zoekt naar een goed adres. “Deze duiven hebben een ruim verblijf nodig, een prachtige grote volière waar de duiven nog vele jaren kunnen doorbrengen. Want als deze postduiven weer worden vrijgelaten, dan zullen de duiven weer terug vliegen naar waar het voor hen bekend is. Maar daar is niemand meer aanwezig die voor hun kan zorgen.”, aldus Flappus.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button