112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – 12-jarige autistische Rene wordt verrast door motoragent politie Zwolle

Zwolle – Dinsdagavond kreeg een motoragent van de Politie IJsselland een melding dat er een jongen alleen over straat liep. De melder had het idee dat de jongen hulp nodig had.

Het bleek te gaan om Rene Visscher, een 12 jarige jongen met klassiek autisme die sindskort heel graag buiten speelt. Op de buurtbarbecue van afgelopen zomer had Rene ontdekt hoe leuk het was om buiten te spelen en sindskort heeft Rene zelfs leren fietsen. Dit vindt hij fantastisch en dit kan hij heel goed alleen.

Dinsdagavond had Rene zijn fiets in de schuur gezet, maar bleef nog even buiten spelen. Een leerkracht van de school in de buurt van Rene’s huis maakte zich ook zorgen en heeft Rene naar huis gebracht.

Even later kwam de motoragent aan de deur omdat hij de melding had gekregen. Nadat de agent enkele gegevens had genoteerd vroeg hij aan Rene om even mee te lopen naar de motor. Bij de motor kreeg Rene fietslampjes en een BOB sleutelhanger. “Rene was super blij met de fietslampjes, hij vond ze heel mooi knipperen!”, aldus de politie Zwolle. “De volgende dag moesten de lampjes in Rene’s jaszak mee naar het dagcentrum! Voor ons een kleine moeite, voor Rene een groot plezier!”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button