Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – 10 biggetjes geboren bij kinderboerderij Wezenlandenpark

Zwolle – Tijd voor beschuit met muisjes op Kinderboerderij in het Wezenlanden park. Het varken van het Weezhuis Zwolle is namelijk zaterdagochtend bevallen van 10 gezonde biggetjes. De moederzeug moest na de bevalling behoorlijk bijkomen maar de biggetjes hadden het al goed naar hun zin. En de ´melkmachine´ bij het moeder varken hebben ze inmiddels allemaal gevonden.

Wil je ook even kijken?  De kraamkamer zit in de houten schuur aan de achterzijde van de dierenweide. De biggetjes vind je links in de hoek.

Babyversies

In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Geiten, kippen, varkens en schapen zijn klaar om gevoerd en geaaid te worden. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken. Als u in het voorjaar langskomt is de kans groot dat er ook babyversies van deze dieren ronddartelen.

Speeltuin

Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin op kinderboerderij Wezenlanden waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen. Voor wat lekkers is in het Weezhuis een kiosk die op gezette tijden open is. De kinderboerderij is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button