112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoogste punt Zwolse gracht vanavond verwacht: hoogwaterploeg staat klaar

Zwolle – Het water in de Stadsgracht staat erg hoog. Gemeente en Waterschap Drents Overijsselse Delta monitoren continu de situatie en de verwachtingen voor het waterpeil.

Eerder was de verwachting dat het hoogste punt woensdag zou worden bereikt. Het lijkt er op dat dit vanavond al het geval is. De situatie is onder controle, we verwachten nu niet dat het nodig is om noodkeringen of zandzakken aan te brengen langs de Stadsgracht. Wel lopen er kelders onder water. Dat is vervelend, maar onvermijdelijk.

We stemmen voortdurend af met het waterschap. De hoogwaterploeg staat klaar om in actie te komen als dat toch nodig mocht zijn. Dan zullen we ook de inwoners en ondernemers ter plaatse informeren over de maatregelen.

Hulp nodig?

Dreigt er gevaar voor belangrijke elektrische voorzieningen in ondergelopen gebouwen of door stijgend water? Bel dan meteen de brandweer op 0900 0904.

Heb je overlast door water in de kelder of problemen met je riolering? Regel dan zelf hulp.

Op www.zwolle.nl/wateroverlast of Vragen en antwoorden hoogwater op de IJssel en de Vecht | Waterschap Drents Overijsselse Delta (wdodelta.nl) vind je meer tips over wat te doen of wie te bellen.

Waterschap Drents Overijsselse Delta houdt een liveblog bij van het hoogwater op de IJssel en Vecht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button